Aarhus Kommune, Bautavej

Genbrug og kreativitet går hånd i hånd på Aarhus Kommunes kontor

Aarhus Kommune har indrettet sig med genbrug af møbler, upcyclede møbler og i mindre grad nye møbler til en ombygget kontorbygning på Bautavej i Aarhus Vest. Med fokus på bæredygtighed og kreativitet har Aarhus Kommunes egen arkitekt Dominique Hackenberg Haugaard i samarbejde med ERIK arkitekter og med HOLMRIS B8 som leverandør og udførende aktør i upcyclingsprocessen skabt et inspirerende og aktivitetsbaseret kontormiljø.

Helt fra start har Aarhus Kommune lagt stor vægt på upcycling og genbrug i den gennemrenoverede bygning, der huser Aarhus Ejendomme og Borgmesterens Afdeling. Idéerne var mange og til tider udfordrende, men med HOLMRIS B8’s ekspertise i en dedikeret serviceafdeling har vi givet hundredvis af brugte møbler nyt liv ved hjælp af ny lak, tilpasninger, reparationer, rensning og opgraderinger.

På den måde har vi tilpasset eksisterende og til tider outdatede møbler til Aarhus Kommunes behov for et moderne og indbydende kontor med forskellige arbejdszoner i varme farver, der harmonerer med bygningens arkitektur og materialer. Fx har forskellige stole fået lak i samme farve, så de trods deres uens former passer sammen.

Sammen med et minimal antal af nye møbler, som HOLMRIS B8 også har leveret, er de upcyclede og genbrugte møbler med til at forstærke bygningens arkitektur, fortælle en historie, understrege det bæredygtige fokus og ikke mindst skabe den hyggelige atmosfære, der præger Aarhus Kommunes kontor på Bautavej.