Fribo Holte plejehjem

Et privat plejehjem med fokus på hjemlighed

Fribo Holte er et nyopført privat plejehjem. Det tilbyder 72 lyse, velindrettede lejligheder med mange fællesarealer, bygget i moderne, bæredygtige bygninger i det naturskønne Holte.

Boligerne er designet og opført af Rubow Arkitekter (nu Nordic Office of Architecture). Her er der lagt vægt på fællesskab, tryghed og en hyggelig atmosfære, hvor arkitektur og landskab smelter sammen.

Fællesskab og hjemmedyrkede grøntsager
Fællesområderne omfatter en pejsestue, café og træningsrum samt en kultursal til koncerter, biograf, dans og foredrag. Udendørsområderne rummer sansehaver, atriumgårde og terrasser, med gangstier i fredelige omgivelser. I små drivhuse i haverne dyrkes der grøntsager til beboerne.

Fra projektets start har der været en antropolog tilknyttet, hvis arbejde har influeret farvevalgene ud fra deres psykologiske effekt. Tekstilvalget afspejler desuden en mere legende og udforskende tilgang, samtidig med at der er taget højde for funktionalitet og hygiejne.

Vintage giver sjæl
Projektet fik et vintage-budget tildelt for at tilføre sjæl til omgivelserne og sikre genkendelighed og hjemlighed for beboerne. Dette inkluderer klassikere som Marguerit-havemøbler, Le Klint-lamper og Bjørn Wiinblad-tekstiler. Desuden bidrager kunst og bøger, en pejs, et klaver, udstoppede dyr samt vægophæng og farverige gardiner alle til netop følelsen af hjemlighed.

Rubow Arkitekter
Rubow Arkitekter, nu kendt som Nordic Office of Architecture, står bag både designoplæg og opførelse. nu kendt som Nordic Office of Architecture, står bag både designoplæg og opførelse.

HOLMRIS B8
HOLMRIS B8 har leveret alt inventar, inklusiv speciallavet inventar og vintage-genstande. Fribo Holte er det første af to projekter leveret til Altiden: Fribo Holte og Fribo Greve.