Danske Bank HQ

Danske Bank har indrettet sig med strategisk åbenhed i deres nye domicil

Danske Bank har, efter 149 år på Holmens Kanal i København, valgt at samle lokationer og etablere deres hovedkontor i den nye Københavnske bydel Postbyen. Bygningen er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og spænder over imponerede 70.000 m2 på tværs af to sammenhængende bygninger. Fra inderst til yderst har det været ambitionen at skabe en attraktiv og dynamisk arbejdsplads, der forbinder de historiske og fremtidige ambitioner for Danske Bank og Postbyen som helhed.

Huset er med sine 6.000 medarbejdere, der er tilknyttet lokationen, én af Danmarks største kontorbygninger, og indretningen er skabt i et samarbejde mellem Signal Arkitekter, All That Matters og HOLMRIS B8. Med sine organiske former samt fokus på nordiske materialer og taktilitet fremstår domicilet med en blød og imødekommende atmosfære.

Hør nogle af folkene bag fortælle om, hvad der skal til for at realisere et projekt af denne størrelse.

Hybrid, moderne og åben arbejdsplads
I bygningen er der strategisk brug af åbenhed og transparens i arkitekturen, så der skabes optimale betingelser for vidensdeling og samarbejde mellem medarbejderne. Arbejdspladsen er indrettet til hybrid og aktivitetsbaseret arbejde og byder, udover plug ’n’ play arbejdsstationer, også på en palette af zoner og møbeltypologier, herunder fx community tables.

Street food med offentlig adgang
Danske Bank har i processen valgt, at en del af huset skal være åbent for offentligheden for at bidrage til byens liv og rum i gadeplan. Ét af de områder er den ene halvdel af bankens kantine ‘The Market’, som har plads til 750 siddende gæster. Med inspiration fra street food-konceptet, hvor man kan vælge mad fra forskellige madboder og spise samlet, er der skabt en urban foodhall, der både tilbyder forskellige kulinariske oplevelser og bringer liv og stemning til stedet.

Totalleverance med funktionalitet, kvalitet og kreative løsninger for øje
Som key project partner har vi fungeret som løbende rådgiver, projektleder samt totalleverandør på interiørleverancer fra 123 underleverandører. Ud fra Danske Banks specifikationer af husets forskellige funktioner er møbler, lamper og tæpper nøje udvalgt. Her er fællesnævnerne bl.a. høj funktionalitet og kvalitet samt tidløst og nærværende design, som vil understøtte bankens medarbejdere i mange år frem. Projektet er ganske særligt i sin størrelse, og under implementering ankom i alt 150 lastbiler med ca. 85.000 items, der over ca. 7,5 måned blev installeret af HOLMRIS B8’s montører på tværs af dei alt 10 etager.

Som en krølle på halen, er der i projektet blevet skabt specialfremstillede ’kontortasker’, såkaldte sleeves, til at understøtte det aktivitetsbaserede arbejde samt specialdesignet hubs til opbevaring af disse efter endt arbejdsdag.

Ønsker du mere information om HOLMRIS B8’s rolle i tilblivelsen og møbleringen af Danske Banks hovedkvarter eller blot mere viden om tankerne bag selve indretningen, er du velkommen til at kontakte os.